تهيه كننده وكارگردان مجموعه زنده تلوزيوني" زير بازارچه" گفت: اگر يك بازيگر در مجموعه زنده، جوگير شود، كنترلش سخت است.

سيدمحمدحسيني در گفتگو با ایسنا‌:در خصوص مشكلات اجرايي ساخت يك مجموعه زنده تلوزيوني در يزد، اظهار داشت: هيچ كاري بدون مشكل ساخته نمي‌شود و يك كار جمعي و گروهي، سختي‌هاي خاص خود را داراست، اين در حالي است كه در مجموعه " زير بازارچه"، كيفيت كار مد نظر بود.

وي با اشاره به اينكه از سدهاي موجود بر سر راه ساخت كارهاي تلويزيوني در يزد، كمبود عوامل حرفه‌اي و كم بودن امكان انتخاب از بين عوامل است، گفت: امكان مقايسه فعاليت‌هاي مركز تهران با ديگر مراكز وجود ندارد، در تهران امكانات و عوامل زيادي در دسترس هستند و البته، بودجه‌هاي بيشتر و برنامه‌هاي بهتري ساخته مي‌شود، در حالي كه در يزد اين امكانات نيست و از سوي ديگر تهيه‌كننده به برآورد خود هم نگاه مي‌كند.

حسيني كه سابقه مديرت 4 ساله توليد سيماي مركز يزد را دركارنامه فعاليتهاي خود دارد، با اشاره به عوامل و شخصيت‌ها اين برنامه 50 قسمتي زنده كه از شبكه تابان، شبكه استاني سيماي مركز يزد پخش مي‌شد، گفت: آنها تيپ هستند نه شخصيت‌، ما در اين برنامه با چند تيپ سروكار داريم.

وي ادامه داد: ظرف و مظروف را در نظر داشته باشيد، محدوديت‌هاي زيادي وجود دارد.

حسيني تاكيد كرد: تيپ‌هايي كه در اين برنامه هستند، هر كدام وظيفه خاص و البته نماينده قشري خاص از جامعه هستند، تيپ‌هاي رهگذر، حبيب‌لله خان، شاطر و شاگردش در اين برنامه وجود دارند.كه به عنوان مثال، مجري به عنوان كسي كه اجازه صحبت كردن با مردم را دارد، گنجانده شده است.

كارگردان مجموعه تلوزيوني زيربازارچه، در خصوص انتخاب يك مجري كه در ديگر برنامه‌هاي تلويزيون نيز حضور دارد و براي اين برنامه، چهره‌اي تكراري محسوب مي‌شد، گفت: انتخاب من براي مجري‌برنامه، آقاي گلرسان بود، اين شخص مجري توانايي است، او خود بايد مواظب باشد در برنامه‌هاي زيادي شركت نكند و چهره تكراري نشود.

وي با اشاره به نبودن مجري حرفه‌اي در يزد گفت: باشگاه خبرنگاران جوان، اقداماتي انجام داده است كه بزودي اين مشكل برطرف مي‌شود.

وي با اشاره به شخصيت حبيب‌الله خان گفت: ‌وي صاحب مغازه عطاري بازارچه و نقش ريش سفيدي را ايفا مي‌كرد و با لهجه كامل يزدي صحبت مي‌كرد.

حسيني در مورد تيپ رهگذر اين مجموعه معتقد است: اين تيپ، برگرفته از برخي خبرنگاران است و از سوي ديگر، نماينده جريان فكري جامعه است كه در يك اتوبان يك طرفه حركت مي كند.

وي در خصوص تيپ‌هاي شاطر و شاگردش و انتقادي كه به نحوه صحبت كردن شاطر مطرح است، گفت: اين نظر شخصي شماست كه به نحوه صحبت كردن وبه اصطلاح گويش يزدي شاطر انتقاد داريد،اين در حالي است كه شاطر موافقان زيادي دارد. ما از عمد از بازيگر اين تيپ خواستيم تا لهجه‌اش را عوض كند و متفاوت با لهجه يزدي، صحبت كند.

حسيني با تاكيد بر اين كه برنامه اصلا ماهيت طنز نداشت، گفت: تنها وجود برخي رگه‌هاي طنز مطرح بود، چرا كه اگر براي بازيگران اين مجموعه طنز مي‌نوشتيم، آنها به سمت لودگي مي‌رفتند، هر چند وقتي بازيگر در برنامه تلويزيوني زنده، جوگير مي‌شود، كنترل او سخت است و گاها در نقش طنز جلوه مي‌كند.

وي تاكيد كرد: نه تنها اين برنامه، بلكه ديگر برنامه‌ها نيز، صدمه‌اي به فرهنگ و لهجه يزد وارد نمي‌كند و مردم بعد از مدتي آن را فراموش مي‌كنند.

تهيه كننده و كارگردان اين مجموعه با ذكر اين مطلب كه تا حدود 60 تا 70 درصد از ساخته خود راضي است، گفت: از تمام تيپ‌هايي كه ساخته‌ايم، دفاع مي‌كنم.

شايان ذكر است، مجموعه زنده تلوزيوني زيربازراچه با تهيه كنندگي وكارگرداني حسيني، و طرحي از سعيد شهريار، به صورت زنده هرشب از شبه تابان، شبكه استاني سيماي مركز يزد پخش مي‌شد.

اخرين قسمت اين مجموعه هفته گذشته به روي آنتن رفت.

یزدفردا  

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا